Härliga möbler för stora ytor

Om man var riktigt riktigt rik och hade en stor sommarvilla i södra Frankrike kunde man ju inreda så här.....Bilderna är hämtade från Rochebobois ett soffföretag som vet hur man tar snygga bilder!
Annorlunda flyttpresent

Här är en fin present till inflyttninsfesten - ett bord som är anpassat för att kombineras med de stabila flyttlådorna som använts i flytten och som är tänkt att bli ett roligt debattämne för gästerna. Eller vad sägs om Makrame Flower från Pulpo ett set om två bord med en utskuren blomma som dekoration.Bordet Wannabe kostar 2461 kr från www.pid.se


Makrame flower kostar 3953 kr från www.pid.se

Grafik som berör

AK-LH, Aksel Creations är ett grafiskt företag som vill liva upp inredning med starka uttryck som berör. Visst lyckas de med det! Inte så speciellt inbjudande fåtöljer att slå sig ner i...... De Svenska 50-tals fåtöljerna finns i en upplaga av sju stycken.
Bilderna är hämtade från Aksel Creations

Fräcka USB-minnen

Ett USB minne behöver inte vara tråkigt enkelt. Här är några olika förslag på roligare och fräckare lösningar.
Nedan ett vattentätt USB minne K-95 i U-båtsdesign.  Formgivning: Man Works Designeller ett länkat armband av USB- minnen.... Design: Vicky Weleller denna modell Ritek Yego som innehåller två USB portar med 4 GB minne och kan köpas här


Skor för gravida

Nicolas Winograd har designat dessa skor Piel, för gravida. Det är ett organniskt mönster i gummi som följer fötterna naturligt och som ska medge mer svikt och stöd där det behövs.


Tea Time - Porslin från sagans värld

Jorine Oosterhoff har designat en härlig serie porslin Tea Time, där varje produkt har fått sin egen karaktär och visst känns det som det är hämtat från sagans värld eller i en annan värld som hon beskriver på sin hemsida.


Cafè Pompose och servisen Tea TimeT(r)eacup
Alla bilder hämtade från Jorine

Vårliga färgstarka accessoarer från Built

Var tvungen att se mer av varumerket Built. Built är ett företag i New York som har specialiserat sig på att designa snygga tuffa förvaringsväskor för laptopen, vinflaskorna, babykiten, USB minnet mm. De tillverkar alla produkter i dykdräktsmaterial och det blir SÅ LÄCKERT.

Bilder från Built.

Favoriter i rött

Förstärk din inredning med lite inslag av rött. Här är några riktigt snygga inredningsdetaljer som går att handla direkt på nätet. Mina favoriter är nog fåtöljen, den härliga lampan och laptop fodralet längst ner.
Från ovan:
Marimekko skål 669 kr från Inneonline.se

Catarina Larssons lampa 2900 kr också från Inneonline.se
Nippon tidskriftshylla av designern Bernardo Serra för Maze international 539 kr från Designonline.se

Fatboy original, 2499 kr från NyDesign.se
Ornamenterade fåtöljen Snooze av Stefan Borselius & Fredrik Mattson för Blå station, 12350 kr från Designonline.se
Occio brickbord designat
av Stefan Borselius & Fredrik Mattson för Blå station, 1590 kr från Designonline.se
Laptopfodral NU 271 kr från Inneonline.se

LITE FAKTA OM RÖTT

Kulören röd är krävande och aktiv, sensuell och varm, men symboliserar också kärlek, sinne, fara, krig och blod. Mörkrött betecknar erotik, rosa står för romantik, medan den julröda kulören står för aktivitet och glädje. Rött blandat med gult ökar värmen, men också uppmärksamheten. Blandat med blått blir den kall och provocerande. Rött används också som varseltecken och signaler. Ett rum färgsatt med en intensiv röd kulör kan vara så aktiverande att den kan öka adrenalinet i blodet. Det sägs att vi blir 10% starkare i rött, att det röda rummet ökar diskussionslusten och att vi äter snabbare i en röd miljö.

Smarta grejer till din mobil från Nendo

Av en slump hittade jag ett superhäftigt japanskt designföretag Nendo som gör roliga eftertänksamma produkter på gränsen till konst ibland. De säger själva att de vill göra något extra av de designföremål vi användare hanskas med i vår vardag så vi kommer ihåg dem och glädjs åt dem och samtidigt gör dessa bestyr intressantare som tex att ladda mobilen. Bra tänk tycker jag som jobbar på samma linje....Vad sägs om denna mobiltelefonladdare (funkar dock inte på svenska uttag) eller denna annorlunda mobiltelefonhållare?Bilder från Nendo

Senbarock i moder tappning

Det är inne med svarvat och det ska vara svart som natten. Vi längtar oss tillbaka till senbarocken och den har kommit till oss i nya moderna tappningar. Soffbordsben, armaturfötter, ljusstakar och muggar är tacksamma detaljer att leka detta formspråk. Jag tror vi kommer att få se mycket mera kurviga svarvade uttryck framöver och även i andra kulörer än bara svart.Uppifrån och ner:
Trollsta bord från Ikea 599 kr Min favorit
Fellini bordslampfot 590 kr från Mio
Bastone golvlampa av designer Jaime Hayón. Köpställe: Nordiska galleriet
Pick up mugg, Höganäs, Design: Karin Agélii och Anki Eklund. 79 kr. Inneonline.se
Fanny ljusstake 139 kr från EM
Brantevik Soffbord 3995 kr från EM
Fotografier hämtade från respektive hemsida

Födelsedagspresent

Idag fyller jag år. Den finaste presenten kom med mail i morse från fabriken som syr min textila kollektion - en bild på produkterna färdigpaketerade med mitt egendesignade sidenband. Tjusigt, eller hur? Se mer av kollektionen på www.sofiesjostrom.se
Sköna Hems Designpris till Anna von Schewen

Anna von Schewen har fått Sköna hems utmärkelse Årets Möbel 2009 för stolen Twist. Läs mer på Sköna Hem där dessa bilder hämtats. Nedan ser ni tidigare arbeten från Anna som stolen Hug, en vas som faktiskt är secondhandglas staplade på varandra och som sammanfogas med en elastrisk strumpa.....samt senaste fåtöljen Dress med ett textilt uttryck.


Stolen Twist utsedd till Årets möbel av Sköna Hem

Visste ni att Anna är den superduktige självlärde industridesignern Björn Dahlströms fru? Det visste inte jag. Vilket framgångsrukt designpar!

läcker design med laminat

Apropå skrivbord (se mitt tidigare inslag) hittade jag på Formicas hemsida detta speciella arbetsbord som tar plats men är onekligen annorlunda och uppseendeväckande i designen - ett konstverk tycker jag- inte så mycket funktionalitet här inte....Om man tittar närmare på vad man kan göra med laminat får man oerhörd lust att formge.
Vill ni veta mer om hur laminat tillverkas så läs här
Se närmare på dessa läckra bilder nedan på detta materials möjligheter och som ni ser används det flitigt inom arkitektur och inredningsarkitektur.Ågrenskonsult och TEMA arkitekter står bakom dessa läckra matplatser i Skärholmens centrum
Murman arkitekter har gjort dessa läckra stolar för restaurang Tellus i Stockholm


Mönster från Ulrika Hydman-Vallien applicerat på denna bardiskOch så slutligen en exteriörbild på ett hus som är ritat av en dansk arkitekt Mads Lütsen

Alla bilder i detta inslag är hämtade hos Formica


Vad är det här?

Vad är det här undrar ni nog.....Är det ett träd eller skulptur...ja nämligen en av metallformgivaren Erik Tidängs alster i utställningen KÅL OCH STÅL på Nutida Svenskt silver 14-31 mars. Han skriver själv: Mitt intresse för övergivna platser har fört mig till ett antal nedlagda fabriker och industrier både i och utanför Sverige, bl a. Lövsta sopstation i Hässelby och Tjernobyl i Ukraina. På dessa platser har jag fascinerats av kontrasterna, men också likheterna, mellan natur och teknik. Kontraster i form av sly och hela träd som plötsligt dyker upp i maskinhallar och smörjgropar. Likheter i form av komplicerade rörkopplingar som faktiskt påminner om de träd som gjort entré sedan sista skiftet gått hem för alltid.


För din Laptop

Jag har under fem år ständigt återkommit till att designa möbler för laptopen eftersom det fascinerar mig och jag har varit nära två gånger att få mina idéer i produktion hos en svensk stor möbelkedja. Men i slutändan har produktionskostnaderna blivit för dyra och projekten har lagts ner. Men jag ger aldrig upp riktigt bra idéer så jag fortsätter......för det behövs fler små nätta möbler som är anpassade till våra nya behov av att kommunicera med varandra via nätet även hemma. Säg vem som inte har ett behov att få en ergonomisk plats för sin dator men som man gärna kan trolla bort och som kan vara en snygg möbel som man är stolt över att äga - då blir det roligare att blogga och surfa!
Här har jag samlat ett gäng formstarka och vackra datormöbler som fått kosta lite i produktion. Jag välkomnar fler producenter att våga lite mer på detta område.   Startar med turkost bord Riga av Marc Newson 1995 för Cappellini
1 Standing desk Notos av Thomas Kühl, Andreas Krob för ClassiCon
2 Snurrbar datamöbel för publika surfzoner av Marilda Lindblom för Nola
3 Two tops table och 4 Two Tpsa secretary av Marcel Wanders 2005
5 Orcus sekretär designad av Konstantin Grcic
6 Sekretär Zelos designad av Christph Böninger 2008
7 Mats Theselius bord för Källemo 2007
8 Arbetsbord, Homedesk designad av George Nelson 1958

Alla möbler finns att köpa på Nordiska Galleriet

Vårens kurs i inredning 28/3 kl 10-16

Ännu finns det platser kvar i min uppskattade workshop om inredning Inred Hemma kl 10-16 Plats Kafé Mumrik Kungsgatan 61 Uppsala. Jag ger här 2,5 h föreläsningar om de senaste trenderna, inredningstips, färglära mm. Vi avslutar med att tillsammans göra kollage och planera inredningen för ett av dina rum där hemma. Till workshopen kan du ta med dig en enkel planskiss med mått på hur rummet ser ut eller fotografier. Kostad 400 kr. Material och fika ingår. Anmälan till Kristina tel 018-696305. Inga förkunskaper krävs.Styling: Sofie Sjöström Foto: Göran Ekeberg

Necessärer med energi

Letade på nätet efter en necessär och hittade dessa fina som jag tycker var grafiskt enkla och snyggt designade.
Se pris och köpställe nedan.


1 Marimekko Necessär Pris: 315 kr  Köpställe: 4her.se
2 Marimekkos necessär Pris:350 kr   Köpställe: 4her.se
3 L & B Toilet bag  Pris: 100 kr Köpställe: Lingon & Blåbär
4 Necessär med bygel Pris: 320 kr Köpställen: 10-gruppen
5 Marimekkos necessär Pris:315 kr   Köpställe: 4her.se
6 Sminkväska Pris: 230 kr Köpställe: 10-gruppen
7 Lådnecessär Pris: 320 kr Köpställen: 10-gruppen

Nya rum i Mitt Hem

För tidningen Mitt Hem som är Coloramas egen tidning gjorde jag och Göran Ekeberg en artikel tillsammans med Rubrik där vi lekte med tanken att man kan ge bort ett helt personligt rum i present till fyra olika starka personligheter. Se resultatet nedan.Tidningen finns i Coloramas butiker eller kan laddas ner här

Mina tips i Allt i Hemmet

I senaste numret av Allt i Hemmet kan ni läsa om mina tips (sid 78-83) som gör det möjligt att snabbt förvandla slitna möbler och produkter till helt nya, fräscha, färgstarka och personliga inredningsdetaljer. Allt ni behöver är lite tygstuvar, tapeter eller färg. Tapetsera, måla schablon eller sy!
Idé och styling: Sofie Sjöström Fotograf:Göran Ekeberg

Köp tidningen så ser ni hur man går till väga!

Brittisk silversmide ställs ut på LOD

Galleri LOD är flitiga på att anordna spännande utställningar och nu fick jag precis en inbjudan där de ställer ut silverföremål av de brittiska silversmederna Grant McCaig och Angela Cork.

Grant McCaig reflekterar över hur vi använder tingen omkring oss och över den status de ger.
Angela Cork har i sitt arbete koncentrerat sig på att uttrycka en stark fysisk närvaro och intresserar sig särskilt för konturer och mellanrumsformer och komponerar föremål med en stark rumskänsla.
 
Utställningen ”Connections with Objects” är en del av galleri LODs strävan att ge internationellt silversmide en plattform i Stockholm.
Utställningen börjar den 7:e mars och pågår fram till den 21 mars 2009.


Bild från Grant McCain

Bilder från Angela Cork
 

RSS 2.0